Skip to content

Mijn weg...

Je hebt inmiddels een goed beeld gekregen van de zaken waarmee ik jou kan helpen. Nu is het natuurlijk ook fijn om te weten waarom ik jouw daarmee kan helpen. De weg die ik heb afgelegd is nou niet bepaald 'standaard' te noemen. Mijn leven heeft veel turbulentie gekend en ik heb diepe dalen gezien. Ik wilde voornamelijk alles alleen doen en aan de wereld laten zien dat ik dat ook kon. Iedereen die mij ook maar een tip, suggestie of "opbouwende feedback" gaf, bonjourde ik vakkundig mijn leven uit. Zelfreflectie was te pijnlijk voor mij, dus lag het 'probleem' altijd ergens in mijn omgeving. Zoals je je kunt voorstellen is deze levenshouding niet echt bevorderlijk geweest voor mijn gevoel van verbondenheid met mijn omgeving. Lang verhaal kort, ik vluchtte jarenlang in het gebruik van alochol, drugs, eten, werk en studies. Dikke tip, niet doen!

 

Mijn verslavingen waren blijkbaar onderdeel van mijn pad. Ze waren nodig om mij te laten zien dat mijn manier niet werkte en ik misschien eens iets anders moest proberen. Ik opende naast mijn ogen ook mijn mind. Hierdoor kon ik andere invalshoek en perspectieven proberen, waarvan de meeste overigens een stuk rooskleuriger waren dan die van mijzelf.

 

Gedurende mijn ontwikkelingsproces raakte ik gefascineerd door de achterliggende psychologie. Het menselijk gedrag, onze gedachten en onze overtuigingen. Er vormde zich een onverwoestbare drang om mijzelf te leren kennen. Daarnaast had ik besloten om nergens meer van weg te lopen en volledige verantwoordelijkheid te nemen voor mijn gedrag. Hierdoor ging ik alle confrontatie met mijzelf en pijnlijke stukken aan. Ik ontwikkelde zo steeds meer moed en vertrouwen om dieper te gaan en om de onderste steen boven te krijgen.

Zelfacceptatie en zelfliefde waren de eindbazen in mijn persoonlijke ontwikkel proces. Voor de geoefende onder ons is het overbodig om te vertellen dat dit geen kleine thema'tjes zijn. Na het openen van mijn ogen en mijn mind, diende ik nu ook mijn hart te openen...Angst kreeg een nieuwe, diepgaandere betekenis. Door het openen van mijn hart, kon de energie weer volledig gaan stromen.

Ik maakte voor het eerst echt contact met mijn passie! Andere mensen helpen om weer contact te maken met hun passie en levenskracht! Om jou in te laten zien waar jij kneitergoed in bent zodat jij (weer) kan gaan doen waar jij voor gemaakt bent! Mochten we nu onderweg allerlei obstakels en beperkende overtuigingen tegenkomen? Dan tackelen we die ook gewoon gelijk! Klinkt tof he?! Ik vind in ieder geval van wel en geniet momenteel dan ook volop van het leven!

Op deze pagina vind je overigens nog wat stukjes 'versplinterde' informatie over mij. Ik laat het aan jou zelf om daar een mooi compleet beeld van te maken ;).

 

Foto Recensie Carmen 2
Foto Recensie Carmen 2

Een unieke Combinatie...

Strategisch Commerciëel Econoom

Om mijn beoogde (en totaal verkeerd gemotiveerde) doel om CEO van één van 's Werelds grootste internationale organisatie te worden, begon ik mijn 'carriere' met een opleiding Commerciële Economie. Deze breidde ik uit met een verdiepende Bedrijfs Economische studie MKB Advies en ik pakte nog een jaartje Fiscale Economie mee. Ik schreef succesvol strategische marketing-, sales- & exportplannen. Ik adviseerde verschillende commerciële en niet-commerciële organisaties (van klein tot multinational) op zowel strategisch, financiëel als fiscaal niveau. Ik was hierin enorm gedreven en dat was merkbaar aan het resultaat. Ik excelleerde in de combinatie van deze vakgebieden! Maar...ik was nog steeds niet gelukkig. Jarenlang had ik mezelf verteld dat ik bij het bereiken van het volgende doel, gelukkig zou zijn. Ik dan tot rust kon komen of trots zou zijn op wat ik had bereikt. Echter, er kwam altijd weer een nieuw doel. Meestal nog voordat het huidige doel was behaald.

New Business Model Specialist

Omdat ik (achteraf gezien) continu opzoek was naar goedkeuring van mijn omgeving, "hield ik altijd van een uitdaging". Deze instelling was één van de ingrediënten om te kiezen voor het uitbreiden van mijn al gedegen en gedragen zakelijke kennispakket. Ik verdiepte mij voor het Lectoraat Sustainable Strategy & Innovations van Avans Hogeschool Breda in nieuwe business modellen. Zij wilde nieuwe kennis en theorie toevoegen aan hun curriculum en ik wilde...een schouderklopje. Mooie motivatie dus om de hele wereld van nieuwe business modellen binnenstebuiten te keren, te schieten op modellen van professoren en zelf nieuwe modellen te ontwikkelen en toepassen. Ik heb overigens de kans gekregen om dit ook in de praktijk te brengen bij Alphabet Nederland. Toen kon ik heel goed begrijpen waarom naast een economische waardecreatie ook een ecologische en sociale waardecreatie nodig is. Nu kan ik dat ook Voelen! Dit is overigens ook één van mijn 'Aan-knoppen', wil je mij gepassioneerd zien vertellen, vraag dan eens naar nieuwe business modellen.

Gedragsverandering Expert

Zoals ik al eerder schreef raakte ik gefascineerd door het menselijk gedrag, de gedachten, patronen en wat dit allemaal aanstuurt. Ik verdiepte mij jarenlang in psychologie, sociologie, pedagogiek, communicatiewetenschappen, spiritualiteit en meditatie. Ik nam deel aan retraites en mannencirkels in binnen- en buitenland. Ik verkende tal van zelfhulpgroepen en doorliep het 12 stappen programma van Minnesota. Ik onderzocht en onderging energetische healings, readings, psychotherapieën, meerdere EMDR therapieën, begeleide meditatie en meervoudige merkeba healings. Ik nam deel aan familie opstellingen en leerde tijdens mijn NLP opleiding om deze zelf te begeleiden. Ik heb deelgenomen aan een Vipassana, een 10-daagse stilte retraite. Hierin leerde ik de Hanapana meditatie techniek. Ik verdiepte mij in innerlijk-kind werk en meditaties. Ik heb dus op veel vlakken en expertises zeer veel en diepgaande kennis opgedaan. Maar belangrijker nog, ik heb dit allemaal ondergaan en persoonlijk ervaren! En zoals Einstein ooit zei “The only source of knowledge is experience”. Inmiddels heb ik veel mensen mogen helpen en begeleiden in hun veranderproces. Van het overwinnen van verslavingen tot het leven van hun passie! Ik denk graag groot, daarom help ik ook organisaties naar, bij of tijdens verandertrajecten. Zo kunnen we samen lekker veel impact maken!

michael-closeup2-e1578000741488

Zullen we een kop koffie
doen?

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.